26
LUT 2020

Żywność superfood z elementami w zakresie niemarnowania żywności

bank zywnosci rnd

W dniu 3 marca 2020 roku w Centrum Aktywności Lokalnej przy ulicy Wiejskiej 2D odbędą się warsztaty dietetyczne pn. Żywność superfood z elementami w zakresie niemarnowania żywności.

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym:

  • poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych;
  • poznanie sposobów na komponowanie wartościowego jadłospisu;
  • poznanie żywności superfood i sposobów jej zastosowania w gospodarstwie domowym.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę zdobyć nowe umiejętności, m.in.:

  • podejmowania właściwych wyborów żywieniowych;
  • komponowania zbilansowanych posiłków z wykorzystaniem żywności superfood;
  • zdobędą informacje na temat żywności superfood;
  • zdobędą informacje na temat wykorzystania żywności superfood w produktach pozażywieniowych.

Zapraszamy