26
LUT 2020
Żywność superfood z elementami w zakresie niemarnowania żywności
W dniu 3 marca 2020 roku w Centrum Aktywności Lokalnej przy ulicy Wiejskiej 2D odbędą się warsztaty dietetyczne pn. Żywność superfood z elementami w zakresie niemarnowania żywności.
Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym:
- poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych;
- poznanie sposobów na komponowanie wartościowego jadłospisu;
- poznanie żywności superfood i sposobów jej zastosowania w gospodarstwie domowym.
Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę zdobyć nowe umiejętności, m.in.:
- podejmowania właściwych wyborów żywieniowych;
- komponowania zbilansowanych posiłków z wykorzystaniem żywności superfood;
- zdobędą informacje na temat żywności superfood;
- zdobędą informacje na temat wykorzystania żywności superfood w produktach pozażywieniowych.
Zapraszamy
Udostępnij